Er jeg smittet med Corona?

smittet af corona

Hvis man selv har en mistanke om at man kan være udsat for coronasmitte, er det vigtigt at man ikke møder fysisk op hos sin læge, det første man skal starte med er at ringe til sin læge, hvorefter ens læge kan vejlede en i situationen. Grunden til at man ikke skal møde op hos sin læge med det samme, er at dette vil udsætte både lægen og andre patienter for en risiko for coronasmitte.

Corona symptomer kan ses ved:

  • Feber
  • Hoste
  • Vejrtrækningsbesvær

Ovenstående symptomer ses i optil 14, efter man har været udsat for smitte.

Hvis du samtidig har været i et af de lande hvor spredningen af Corona i øjeblikket er udbredt eller lokaliseret, bør du være ekstra opmærksom og tage telefonisk kontakt til din læge. De lande som i øjeblikket har et lokaliseret niveau af coronasmittespredning er:

I øjeblikket er sundhedsstyrelsens anbefaling at man bliver hjemme hos sig selv i 14 dage efter man er kommet hjem fra et af disse områder. Hvis man er ansat i ældre- eller sundhedssektoren, og man i sit arbejde har kontakt med borgeren eller patienten, må man ikke tage på arbejde før der er gået 14 dage siden man er kommet hjem fra et af de ovenstående områder.

Læs mere om coronasmitte på sundhedsstyrelsens hjemmeside her.

I toppen af denne side, har vi desuden samlet en række af links til forskellige myndighedsinstanser, disse kan vejlede og give meget mere information om netop coronasmitte.